Centre d'Esplai
Home
 

Que fem?

Calendari 2017-2018

Aquí us deixem el nostre calendari d’aquest curs amb totes les activitats que realitzem

# Calendari famílies 2017-18

# calendari

Infància, Adolescència i famílies

ACTIVITAT DIÀRIA

Oferim un ampli ventall de programes socioeducatius adreçats a infants de 3 a 12 anys de tal manera que els infants fan tot tipus de tallers d’expressió, de plàstica o psicomotrius, reforç escolar entre d’altres, mentre treballem de forma transversal àmbits com: l’educació en valors, els hàbits socials, la gestió i resolució de conflictes, l’educació per la salut, l’educació ambiental, l’educació per la igualtat d’oportunitats i la educació en la perspectiva del gènere. Eduquem a l’infant de forma integral sempre tenint en compte els seus interessos i les seves motivacions.

PROJECTE CLAU

El projecte clau està inclòs dins de les activitat diàries. És un projecte de corresponsabilitat educativa en el que participen els serveis socials del Districte I, totes les escoles públiques i concertades del barri i el centre d’Esplai. El projecte s’adreça a infants de 3 a 12 anys que no tenen un referent adult a la sortida de l’escola i han de tornar i romandre sols a casa fins l’arribada dels seus pares i mares. Aquest projecte assegurem una tasca preventiva per a la infància en situació de risc social.

# aaDIARIDIARI

DIARI2

– HORARI: de dilluns a divendres de 17:00h a 19:00h. (també oferim recollida a les escoles)

– DOCUMENTS:  Autoritzacions, Fitxa sanitària, FULL D’INSCRIPCIÓ CURS 17-18

ESPLAI DE DISSABTES

Cada dissabte ens trobem a l’esplai per gaudir de diferents activitats socioeducatives com: tallers, gimcanes, jocs de pistes, excursions,… totes les activitats estan estructurades dins d’un centre d’interès o bé d’un projecte educatiu. L’esplai de dissabtes està adreçat a infants i joves de 3 a 17 anys. L’objectiu és oferir una alternativa d’oci on els infants i joves gaudeixen d’activitats lúdiques a través de diferents valors, habilitats,… i sobretot mentre fan nous amics.

Dins d’aquest marc d’activitats cal destacar les excursions que es fan un cap de setmana al trimestre, en les quals s’aprofundeixen encara més les relacions interpersonals, així com també s’aconsegueix un major contacte amb la natura. I les activitats generals i de barri com Carnestoltes, Sant Jordi…

# aaDissabtes

– HORARI: dissabtes de 16:30h a 19:00h.

– DOCUMENTS: Inscripció a l’activitat, autoritzacions necessàries, fitxa sanitària.

ESPAI FAMILIAR

L’Espai Familiar és un servei socioeducatiu adreçat a famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys, que treballa per fomentar les competències parentals des del vessant preventiu, de capacitació, suport i apoderament.

És crea amb la voluntat d’oferir un espai on les famílies tinguin la oportunitat d’enfortir el vincle pare/mare – fill/a, alhora que permet que aquest últim descobreixi l’entorn que l’envolta mitjançant el joc i l’activitat lliure.

Les famílies construeixen un espai de trobada i xarxes socials que els permet participar dins la comunitat d’una forma activa.

# aaeSPAI

zz Ludo

– HORARI:de dilluns a dijous de 10h a 12h i els dimarts i dijous, també, de 17h a 19h.

– DOCUMENTS: Inscripció a l’activitat, autoritzacions necessàries, fitxa sanitària.

LUDOTECA

zz Ludo1

ACTIVITATS DE VACANCES

Són les activitats de colònies, campaments, rutes, camps de treball i casals que s’organitzen en el període de vacances escolars. Les activitats de vacances permeten l’atenció i la protecció dels infants i joves quan l’escola ha tancat. Amb la cobertura de les necessitats bàsiques. I la continuïtat a l’atenció rebuda durant el curs escolar.

# aaeestiu

  • Els Casals: Es realitzen en les vacances de Nadal, Setmana Santa i Estiu. Funcionen de manera diària de 9h de matí a 17h de la tarda, de dilluns a divendres, aquesta activitat va dirigida a infants entre els 3 i 13 anys. Es treballa mitjançant la metodologia del Centre d’Interès (CI) amb un Planning d’activitats setmanals: 2 dia de piscina i un d’excursió. La resta d’activitats es realitzaran als locals en relació al CI i el treball de diverses àrees socials, plàstiques, motrius, musicals, etc.

  • Casal Jove d’APS (activitats d’Aprenentatge i Servei) es realitzen el període de vacances d’estiu i va adreçat a joves de 14 a 17 anys. S’ofereix una alternativa d’oci per joves on realitzen una activitat de servei a la comunitat o al barri mentre a l’hora s’està realitzant una formació o aprenentatge personal o grupal.

Colonies1

# Casals

# aEstiu1

 

# aaa aCasals

  • Colònies, Campaments i rutes: Adreçades a infants i joves des de 3 a 17 anys, són situacions extraordinàries, lluny de les famílies, en contacte amb un medi diferent, a ple aire lliure, en intensa vida de col·lectivitat i amb possibilitats d’activitats excepcionals. Són un moment privilegiat com a situació educativa. La seva durada és generalment de 5 a 12 dies.

Colonies

# aEstiu3

# aEstiu2

– DOCUMENTS: Inscripció a l’activitat, autoritzacions necessàries, fitxa sanitària.

PROJECTES FAMÍLIES

  • Espais de Suport: Les famílies necessiten obtenir un recolzament pedagògic en diferents aspectes de l’educació dels seus fills i filles. Aquest programa està pensat per donar resposta a aquesta necessitat. Tracta de realitzar un seguiment d’acció tutorial, la poden demanar les pròpies famílies o els professionals de l’entitat si veuen que hi han situacions de risc o diverses problemàtiques.
  • Comissió de pares i mares: treball conjunt amb les famílies per a l’organització i dinamització de les trobades familiars tradicionals a l’entitat com: el Pessebre Vivent Solidari, el Carnestoltes, la Calçotada Familiar o el Sopar de Carrers. La comissió de pares i mares, dins l’esplai, és molt activa i esdevé un espai d’intercanvi i suport entre els propis pares i mares de l’entitat.

Projectes i activitats comunitàries i/o socials

PESSEBRE VIVENT

El Pessebre Vivent és una activitat comunitària oberta al barri que des del Nadal de l’any 2000 portem realitzant. Tracta d’una una representació escenogràfica d’un pessebre vivent on els protagonistes són els infants, joves i monitors/es. El Pessebre Vivent, a més a més, és una activitat de caire solidari ja que es col·labora en la campanya de recollida d’aliments, productes d’higiene i joguines.

# aaePESSEBREBOTIFFARRADA SOL’HIDARIA

És una activitat de caire comunitari i oberta a tot el barri on l’objectiu principal és fomentar la participació ciutadana i les relacions entre diferents entitats, comerços, associacions… mitjançant una festa com és la Botifarrada Popular. Els beneficis de la festa van destinats a projectes solidaris i socials.

# aabuti

APS JOVES PEL BARRI

# aaapsEl projecte de JOVES PEL BARRI és un projecte d’aprenentatge i servei on l’objectiu és que joves es formin i aprenguin, alhora que col·laboren en una tasca concreta, així com reconèixer la gran aportació que poden fer en projectes socials.

Des de fa 5 anys duem a terme el projecte Joves pel Barri conjuntament amb l’Institut Mercè Rodoreda on 30 joves de 4rt de la ESO participen en una formació específica d’iniciació al voluntariat i realitzen tasques pròpies del voluntariat tot col·laborant amb el l’esplai com ajudants de monitors i monitores.

TROBADA INTERGENERACIONAL

# aaGENTOrganitzem una trobada intergeneracional amb una altre entitat del barri, Gent de Pau, és un bon moment on els infants es relacionen amb la gent gran i comparteixen experiències i jocs.

CAP NEN SENSE BERENAR

# aaabERENARProjecte Cap nen sense Berenar, amb suport de la Fundació Provitas, la Caixa i donacions dels nostres socis, monitors, pares, col·laboradors,…hem pogut establir un menú de berenars anual on l’objectiu és donar el berenar als infants més vulnerables que participen de l’activitat diària, i així assegurar un àpat adequat i nutritiu.

Serveis educatius

Gestionem diferents serveis educatius a escoles i instituts, una tasca que ens permet estar en contacte amb la resta de la comunitat educativa, oferim els següents serveis:

ACOLLIDES AL MATÍ:  consisteix en una hora o hora i mitja d’ acollida per a tots aquells nens i nenes que per diferents motius han d’entrar a l’escola a les 7:30h o 8h del matí.Durant aquesta hora els nens/es estan amb un/a monitor/a i, on voluntàriament poden participar de diferents jocs i activitats. Els jocs que realitzem habitualment són tranquils i amb l’objectiu de treballar l’atenció, l’enginy i la participació, com per exemple: trencaclosques, dibuixos, propostes de manualitats, dòmino, cartes, mirar/ llegir contes…

# aaabMENJASERVEI DE MONITORATGE MENJADOR: Comptant amb un ampli equip de monitors/es experimentats en el tracte d’infants i adolescent, també oferim el servei de monitoratge dels menjadors escolars i instituts, oferint un projecte educatiu específic, dintre del nostre programa d’alimentació. Actualment estem realitzant el servei de menjador a l’IES Mercè Rodoreda.

MONITORATGE COLÒNIES (SUPORT PROFESSORAT): Oferim la possibilitat de facilitar monitors/es amb l’experiència i l’empenta necessària per a realitzar el suport i l’acompanyament del professorat durant les colònies educatives.

CASALS: Una activitat lúdica i educativa, durant el període de vacances escolar, que té com a principal objectiu que els nens i nenes gaudeixin del seu temps de lleure d’una manera activa i divertida, i aprenguin i experimentin amb activitats que normalment queden fora de les aules. Des del Centre d’Esplai Xixell us oferim la possibilitat de complimentar aquest dies amb una sèrie d’activitat de forma educativa i divertida.

COLÒNIES: La durada de les colònies l’estipula l’escola /institut i des de l’entitat ens encarreguem de la contractació de la casa, centre d’interès, activitats monitoratge i pressupostos. Des de l’entitat es pot realitzar un projecte pedagògic amb material didàctic útil per a realitzar un crèdit de síntesi segons la tipologia i la necessitat del centre educatiu.

EXTRAESCOLARS: diàriament s’ofereixen tallers i activitats especialitzades. Oferim un ampli ventall de programes educatius de tal manera que els infants fan tot tipus de tallers com: plàstica, teatre, jocs moguts, conta-contes, cuina, psicomotricitat, centre d’interès… Tot adaptat a les necessitats de la demanda. Amb els tallers treballem de forma transversal àmbits com l’educació en valors, els hàbits socials o la gestió i resolució de conflictes, l’educació per la salut i l’educació ambiental.

REFORÇ ESCOLAR: La tarda es centrarà en l’activitat del reforç escolar. Aquest espai permet al infant i/o jove, amb l’ajuda i supervisió dels professionals, reforçar el seu procés d’aprenentatge escolar i li permet aprofundir en aquells aspectes escolar on té més dificultats. Podran resoldre dubtes i aprendre tècniques d’estudi; i es realitzaran també activitats per millorar les seves habilitats socials i competències a través de jocs, teatre, rol plays, activitats, etc. Actualment realitzem el servei de monitoratge de l’Aula d’estiu de l’IES Mercè Rodoreda i realitzem el projecte TEA (taller educatiu assistit) a l’Escola Ausiàs March.

ACTIVITATS EXTRAORDINÀRIES (gimcanes, activitats per a festivitats tradicionals,…): Si voleu celebrar un acte especial amb els grups classe o realitzar alguna activitat per a treballar les festes popular… només ens heu de dir les dates, edats i el tipus d’activitat. Podem realitzar gimcanes, grans jocs, jocs de pistes, olimpíades, festes o tallers que desenvolupin els coneixements que desitgeu de manera divertida. Actualment realitzem aquest tipus d’activitat amb diferents Escoles com l’Escola Tecla Sala.

PROJECTES APS: L’aprenentatge Servei: és una nova generació de propostes educatives que poden oferir les entitats socials, una proposta que parteix d’una idea bàsica: el treball dels nois i noies en benefici de la comunitat és un dinamisme essencial per a la seva formació personal i ciutadana. Els projectes d’APS estan dirigits a totes les edats. Des de l’entitat s’està fomentant especialment de cara als joves, amb el projecte Joves pel barri! On la col·laboració de les escoles i instituts és imprescindible, ja que s’inclouen dins del currículum de les assignatures. Actualment estem realitzant el projecte de joves pel barri amb l’IES Mercè Rodoreda.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Top