L’entitat

L‘Associació Centre d’Esplai Xixell de L’Hospitalet és una entitat sense afany de lucre i amb la voluntat de servei públic que, des de l’any 1980, treballem en l’educació en el temps de lleure d’infants, joves i les seves famílies.  Ens dedicquem a organitzar i realitzar activitats de qualsevol caràcter al servei de la formació i l’esbarjo de les persones, així com la realització d’activitats físico-esportives a la natura i la promoció i elaboració de publicacions i materials diversos.

Al Centre d’Esplai Xixell treballem per fer dels nostres socis persones crítiques, lliures, capaces de lluitar per la Pau, pels Drets Humans, pel respecte i l’amor a l’entorn, i per fer de la diversitat una font d’enriquiment. Dins de totes les activitats que organitzem al Xixell, donem especial importància als valors de l’amistat, del compartit, de la solidaritat, de la utopia, la felicitat, del respecte, la participació, la tolerància, l’esforç, la iniciativa, el companyerisme, el treball en equip i el pensament crític.

La nostra proposta educativa parteix d’una filosofia socioeducativa d’educació en valors i de transformació social, que busca, principalment, la inclusió i cohesió social, promovent una educació integral, on la participació i el protagonisme dels infants, adolescents i les seves famílies és clau, així com el treball en xarxa i amb la comunitat.

Volem que els infants i joves que participen de les nostres activitats se sentin contents amb els amics, els monitors i amb l’entitat, que comparteixin la seva felicitat i que aquesta experiència els faci crèixer.

El nostre nom i logotip és el colom de la pau, el qual representa i engloba el treball que realitzem per a fer dels nostres socis persones crítiques, lliures, emprenedores, empoderades i capaces de lluitar pels seus drets, per la pau, pels drets humans, per la igualtat de gènere, pel respecte i l’amor a l’entorn.

DOCUMENTS D’INTERÈS